Broodje Brandweer 2014

KBO-Brabant

KBO-Brabant Roosendaal

“KBO-Brabant Roosendaal”

Een lunch met een goed gesprek over brandveiligheid

Onder de noemer Broodje Brandweer organiseerde de brandweer in Brabant in oktober en november 2014 een lunch in Brabantse brandweerkazernes voor zelfstandig wonende 65-plussers. Tijdens de bijeenkomst kreeg men een rondleiding door de kazerne, werd er uitleg gegeven over het werk van de brandweer en was er een lunch met een gesprek over brandveiligheid. De 130 bijeenkomsten op de kazernes trokken ruim 5300 thuiswonende 65-plussers. Veel van onze Afdelingen hebben deelgenomen aan deze actie. Een greep uit de talloze reacties: “Ik was diep onder de indruk van het verhaal van een vrouw die echt brand had meegemaakt.” “Wanneer heb ik zelf eigenlijk voor het laatst mijn rookmelder getest?” “Ik heb me nog nooit gerealiseerd dat rook zo gevaarlijk is.” “Ik weet nu wat voor rookmelders er zijn en waar ze moeten hangen.” “Leuk dat we dit voor het dorp op onze kazerne konden organiseren.”
Samenwerking
In de voorbereiding werkten de drie Brabantse veiligheidsregio’s intensief samen. Maar Broodje Brandweer heeft met nog meer partijen samengewerkt. Onder andere de Brandwondenstichting, het Rookmeldervrijwilligersteam, KBO-Brabant, PCPO-Brabant, VBOB, ANBO en een groot aantal lokale ouderenorganisaties en instellingen.

Foto: Remco Bohle